Mine piger - en oplevelse som har givet os et bånd, der er ubrydeligt.

Mit arbejde er en del af mig

 

Arbejdsglæde

Jeg blev engang hypnotiseret fordi jeg havde en svær periode med lavt selvværd, hypnotisøren bad mig finde den version af mig der gav mig den tryggeste følelse indeni ,der hvor jeg var stærk og med mest selvværd. Jeg så mig selv i min kittel for mig, Dorthe i arbejdstøj var simpelthen den rolle jeg havde det bedst med. Jeg blev uddannet Sosu assistent som 19 årig og jeg har altid elsket mit arbejde ,der har da været arbejdspladser hvor jeg ikke havde det godt men generelt har jeg altid fundet min plads og sat en ære i at gøre det godt. Jeg har aldrig tænkt over hvor stor en del af mig der er mit job ,men det kom jeg til da rollerne pludselig blev byttet om og jeg lå som patient i stedet. En af de første tanker jeg fik ret hurtigt var om jeg kunne komme til at arbejde igen, og tanken var hos mig hver dag. På Riget under min indlæggelse oplevede jeg hvor vigtigt det er som patient at det personale der passer en, elsker deres job og at de har deres personlighed med på job. Hvis man selv er sundhedspersonale så ved man at det er svært at ligge den rolle af sig, det sidder så dybt i en og da jeg lå der i sengen blev alt hvad de gjorde og sagde analyseret oppe i mit hoved. Selv når klokkerne bimlede ude på gangen fra de andre stuer gippede det i mig fordi jeg er jo trænet til at reagere på den lyd. En dag havde jeg besøg af 3 søde jordemoder kollegaer som alle 3 sprang op da der lød alarm fra en anden stue ,ren refleks og i mine øjne et stærkt bevis på at arbejdet sidder i en altid.

Sygeplejeskerne og sosu assistenterne der passede mig fandt hurtigt ud af at det for mig var en svær rolle at være patient fordi jeg i 20 år har stået på den anden side af sengen. De forstod mig og de gav sig tid til at sætte mig lidt ekstra ind i de ting der var vigtige for mig at vide. Især toilet situationerne var vildt svære ,jeg har givet så mange bækkener i min tid som Sosu men jeg har aldrig været den der skulle sidde på et bækken i en seng og derefter vaskes af et andet menneske, ydmygelsen skar i mit hjerte. Sætningen “det skal du ikke være flov over ,det har jeg gjort så mange gange”,det har jeg også selv stået og sagt men hvor er det underligt at være den der modtager sætningen.

Mit arbejde igennem årene givet mig så mange fede oplevelser og ikke mindst så har det betydet noget helt specielt for mit selvværd. Jeg har nogen gange cyklet hjem efter en 8 timers vagt på fødegangen med 12000 skridt i benene, ingen mad i maven men helt fuldstændig høj på adrenalin efter en hektisk vagt. Den følelse man får indeni når man gør en forskel for andre og får tingene til at kører selvom det ser helt håbløst ud, den kan ikke måles det er bare en fed følelse. Mit job er en del af mig og når alt andet ramler omkring mig så har mit job altid været der hvor jeg aldrig har følt mig forkert. Mit job og de kollegaer jeg har været så heldige at have har været der i alle livets op og nedture og hvor er det bare vigtigt for os alle sammen at vi kan bidrage til samfundet, udføre et stykke arbejde og have et socialt fagligt netværk som også hjælper når det brænder på i det private.

Jeg forlod  fødegangen på en lidt træls måde ,jeg valgte efter min ulykke at flytte til Jylland tæt på familien og mine drenge har nu begge deres forældre tæt på. Men i mit hjerte så tilhører jeg stadig den fødegang, for jeg havde jo aldrig den der sidste arbejdsdag med kage og farvel knus og tårer i lange baner. Jeg omtaler stadig de skønne mennesker på 3 sal i Roskilde som mine kollegaer ,og det vil jeg blive ved med for jeg er ikke færdig endnu ! Jeg har en plan om at en dag i fremtiden så skal jeg have den sidste vagt på fødegangen, og det skal nok ske .

For 3 måneder siden blev jeg sat i kontakt med en sygeplejerske på det lokale sygehus ,hun vil hjælpe mig i en kittel igen. Det er et kæmpe delmål for mig, og i morgen sker det. Jeg ved jeg kommer til at tude for det gør jeg allerede nu ved tanken. Jeg starter meget langsomt op og der er stadig et stykke vej til jeg kan begå mig på en fødegang. Men i morgen starter det og jeg glæder mig helt ind i knoglerne til at være noget for andre. Jeg vil ikke være hende den benamputerede, eller hende der højresvingsulykken, i morgen er jeg Sosu assistent !

 

God søndag og god arbejdslyst 🙂

Xoxo Dorthe

 

 

14 kommentarer

  • Linda

    Jeg bliver helt rørt og overvældet af din fightervilje og – evne! Jeg håber, at du får en god dag i morgen, selvom den jo nok blive ret følelsesladet!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • birthe.strobl@hotmail.com

    Kæreste søde Dorthe❤. Jeg tager virkelig hatten af for dig, at virkelig finde det job, der bare lige er DIG😚, må være fantastisk. Er sikke på du når din vagt på fødegangen, du har en kamp vilje, som kan flytte bjerge. Når vi ser hverdag Hvordan besparelser påvirker vores hverdag, der det dejligt at læse at du fik den bedste behandling på Riget, er sikker på du har været en skøn og tapper patiente ❤.
    Ønsker dig det alle bedste i den hvide kittel i morgen og god vind til dig. Tanker og knus Birthe 😉❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Kære Dorthe.
    Jeg bliver så rørt hver gang jeg læser på din blogg og jeg håber så inderligt at din første arbejdsdag kommer til gå gnidningsfrit. Jeg syntes det er så fedt at du får den mulighed for på sigt, måske, forhåbenligt, at kunne vende tilbage til den arbejdesgang der så brutalt blev taget fra dig.
    Ønsker dig alt det bedste ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • etskridtforan

      Tak skal du have ,sødt af dig at skrive 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Høxbroe

    Søde Dorthe, må der fortsat ligge mange skønne arbejdsdage foran dig 🙏🏻♥️
    Du var en gave for fødegangen i Roskilde og jeg ved, at du også vil være en gave for dine fremtidige kolleger 😗

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • etskridtforan

      Hvor er det sødt skrevet 🙂 Tak Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge Johansen

    Kære du ❤️ Jeg ønsker dig en dejlig arbejdsdag i morgen. Den afdeling har fået fingrene i en guldgrube, håber de er klar over hvor heldige de er 😊 Knus herfra 😘 Håber at se dig næste gang jeg besøger Horsens.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Solnør

    Du bliver en gave for en hver arbejdsplads, jeg ved det, for jeg har stået lige ved siden af dig. Gået ved siden af dig på marmorgulvet gennem forhallen til SC, og har nydt hvert minut i dit selskab💋 Ville ønske at du kunne være min kollega igen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • etskridtforan

      Søde Mette 🙂
      Du blev heldigvis i mit liv selvom vi ikke er kollegaer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannette

    Dine ord rammer mig lige i hjertet .. jeg er selv sosu-assistent og fandt det meget meget svært at være patient.
    Meget grænseoverskridende at skulle have hjælp til ALT…
    I morgen begynder min genoptræning, hvilket jeg glæder mig meget til. Håber så fremskridtene bliver tydelig nu og forhåbenligt kan jeg vende tilbage til mit elskede job om 4-6 mdr🙏🙏🙏
    Alt held & lykke til dig i morgen 💪 💪kh Jeannette 😘

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • etskridtforan

      Kære Jeanette
      Giv den gas til din genoptræning så ender du med at blive den bedste sosu igen. Jeg tænker det sådan at jeg nu har en forståelse som man ikke kan læse sig til,og den er guld værd for andre. Held og lykke til dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeannette

      Tak seje dig💪🙏 kh Jeannette

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine piger - en oplevelse som har givet os et bånd, der er ubrydeligt.